A könyv tapasztalatokon és kutatásokon alapuló ismereteket közöl a kecske helyes tartásáról és gondozásáról, és nem utolsó sorban a megfelelő fajta kiválasztásáról. Szakszerű tanácsokat kapunk a kecskehús feldolgozásáról, és az egyre kedveltebb, élettanilag nagyon értékes kecskesajt készítését is elsajátíthatjuk. Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése. A tartalomból: A kecsketartás feltételei A kecsketartás története Kecskefajták Európában Gyakorlati kecsketenyésztés A kecske teljesítményei Szaporítás és felnevelés Tartási módok A kecskeistálló A takarmány előállítása Takarmányozás A kecskék egészségvédelme és betegségeik Tejtermelés Tej és tejtermékek Hústermékek Az irha értékesítése
Kecsketartás - Gondozás, ápolás - Sajtkészítés - Hústermékek (7. kiadás)
- Kiadó: Cser Kiadó,
- Oldalszám: 164
- Megjelenés: 2020.12.09.
- ISBN szám: 9789632786292