A daganatos betegségek kialakulásában 30-60%-ban feltételezhető az étkezés minősége. A szerzők szerint a pácienseik közül a daganat felfedezése előtt sokan egyáltalán nem ügyeltek a táplálkozásukra, bár általában tudták, hogyan kellene egészségesen étkezni. A betegségük és a kezelés során a táplálkozáshoz való viszonyuk megváltozik. Van, aki ragaszkodik a szokásaihoz, van, aki tudatosan odafigyel a táplálkozására, és van, aki alternatív táplálkozással (böjtök, léböjtkúrák, táplálékkiegészítők, stb) próbálja „gyógyítani” betegségét. A szerzők a tudatos, egészséges táplálkozást javasolják a daganatos betegségben szenvedőknek, amely segíti, és nem helyettesíti az egyéb kezeléseket.
Nem kúraszerűen kell méregteleníteni, hanem folyamatosan. És ez átvezet bennünket a megelőzés fontosságára!
A könyv nem csupán a daganatos betegeknek szól, hanem mindenkinek, aki egészségtudatos és elfogadja a tényt, hogy megfelelő táplálkozással a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata csökkenthető! Az egészséges táplálkozás megvalósításához érdemes megismerni a táplálkozási ajánlásokat, kipróbálni a könyvben szereplő változatos és egészséges ételek receptjeit. A dietetikus és onkológus szerzőpáros ebben kíván segítséget nyújtani mindannyiunknak.
Daganatos betegségek nagy diétáskönyve /Springmed diétás könyvek
- Kiadó: Springmed Kiadó,
- Oldalszám: 280
- Megjelenés: 2012
- ISBN szám: 9786155166082