ekonyv_ikon.png
Magyar-Franczia szakácskönyv (e-könyv)
10%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Digi-Book Magyarország Kiadó Kft.,
  • Oldalszám: 1100
  • Megjelenés: 2019
  • ISBN szám: 9789634747123
1990 Ft helyett
1791 Ft
db
Összesen 0 Ft

Dobos C. József neve kétségkívül összeforrt az általa kitalált dobostortával. És ez nem véletlen. Dobos ma már világhírű "találmánya" a véletlennek (kuktája szórakozottságának) és hatalmas tárgyi tudásának és szakmaszeretetének köszönhető: ma is autentikus az, ahogy a karamellkészítésről ír. Nem véletlen, hogy az általa feltalált tortát is ezzel borította. Ám Dobos több volt, mint cukrász. A szakácsművészet elismert alkotómestere volt, mai szóhasználattal influencer. 1884-ben megjelent főműve, a Magyar-franczia szakácskönyv igen sokat tett azért, hogy konyhaművészetünkben gyökeret vertek a francia eredetű kifejezések (pl. kotlett, rolád, panír, blansíroz stb.) és a francia konyha alapelemei. Ez a szakácskönyv egy korszak és egy alkotó csúcspontja: aki szereti a kulináris élvezeteket és kísérletezést, nagy élvezetet talál majd ezen receptek megvalósításában: csaknem 2400 receptet tartalmaz a kötet. A kiadó ezúton mond köszönetet a budapesti Auguszt Cukrászdának, hogy a borítón látható dobostortáról fényképfelvételt készíthettünk. Olvassák szeretettel, használják nagy örömmel ezt a receptgyűjteményt, mely kultúránk kiemelkedő darabja.