kemeny_kotes.png

A szója feldolgozása, felhasználása

(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Mezőgazda Kiadó,
  • Oldalszám: 180
  • Megjelenés: 2007
  • ISBN szám: 9789632863412
3900 Ft
Nem rendelhető
Összesen 0 Ft

A szója a XX. század karriernövénye. Nemcsak Kelet-Ázsia, de már Európa és Amerika népeinek táplálkozásába is nélkülözhetetlenül beépült. A modern élelmiszeripar egyetlen ága sem nélkülözi ma már a szójafehérjét, a szójababot vagy a szójalecitint, hiszen beltartalmi, táplálkozásbiológiai értéke vitathatatlan, kedvező élettani hatása bizonyított. A három elismert hazai szerző ismerteti a szója sokirányú feldolgozási lehetőségét, azok ipari technológiáját, a szójatermékeket, a szója élelmiszeripari szerepét, a szójakészítményeket és felhasználási területüket, a takarmányozásban betöltött szerepét.