kemeny_kotes.png

Egy falat India - A legendás Dishoom étterem legjobb receptjei

10%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: HVG Könyvek,
  • Oldalszám: 400
  • Megjelenés: 2022
  • ISBN szám: 9789635652518
8500 Ft helyett
7650 Ft
db
Kiszállítási idő: 3-5 munkanap
Összesen 0 Ft

Az Egy falat India nemcsak varázslatos ízekben és vibráló színekben gazdag ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem kalandos utazásra is invitál. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe. Miközben megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a csatnikat és szamószákat, a változatos maszálákat, a selymesen krémes dált, a laktató birjánit, a hajszálvékony nánkenyeret –, bebarangoljuk az állandóan nyüzsgő, kozmopolita fővárost is, megismerjük nevezetességeit, történetét és szokásait. Megtudjuk, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, hogyan készül a legjobb hűsítő, a mangólasszi; és ami az indiai konyhában elengedhetetlen: tökélyre emeljük a fűszerek használatát. „Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévő falak leomlanak.” Shamil Thakrar, a Dishoom alapítója „Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el.” Yotam Ottolenghi