kemeny_kotes.png
Vége jó, minden jó
10%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Móra Könyvkiadó,
  • Oldalszám: 300
  • Megjelenés: 2012
  • ISBN szám: 9789631193015
2990 Ft helyett
2691 Ft
db
Kiszállítási idő: 3-5 munkanap
Összesen 0 Ft

"A világ teremtése után gyönyörű szép tündérkisasszony szállott le a Firtos hegy tetejére. Vele szállt le sok-sok tündérlány, s elhatározták, hogy várat építenek. A tündér-királykisasszonynak Firtos volt a neve. De volt még egy gonosz leánytestvére, Tartod nevű: irigykedett Firtosra, merthogy az sokkal szebb volt, mint ő.
- Hiába fáradtok, én még ma éjfélig sokkal szebb várat építek. Mégpedig a te várad fundamentumkövére építem, akár tetszik neked, Firtos, akár nem - mondta Tartod.
Nevetett Firtos ezen a beszéden, nevettek a tündérek is, és aztán serényen munkának láttak. Tartod pedig hazament a Tartod nevű hegyre, s csak azt várta, hogy elkészüljenek; nosza, átrepült tündéreivel a Firtos hegyre, kifeszítették a vár fundamentukövét, kifúrták, vasrúdra húzták, s úgy repültek vele Tartod hegye felé. Ám amikor éppen Korond fölé érkeztek, a kakasok éjfélt kukorékoltak, a vasrúd kettétörött, a kő leesett Korond vizébe. Most is ott van. Amikor a kős leesett, összeomlott Tartod vára is. Híre-pora sem maradt."