Zsálya, bor, csirkehús, vaj és liszt. A csirkés marsala összetevői. Azonban mégsem szakácskönyvet tart kezében az olvasó. A hozzávalók hálózata is mindennapjaink meghatározó része, akárcsak a Facebook vagy a terrorista szervezetek. Barabási Albert-László mára klasszikussá vált könyvének javított kiadásában tíz referenciahálózaton keresztül ismerhetjük meg a hálózatok világát. Olyan bonyolult hálózatokat tanulmányozhatunk behatóan, mint például az internet, a mobiltelefon-hívások, a tudományos együttműködés vagy az emberi betegségek hálózata. A kötet a felhalmozott tudásanyaga alapján tankönyv, ám sodró lendülete és közérthetősége miatt mindenki számára élvezettel forgatható, aki kicsit is mélyebben érdeklődik a téma iránt. Barabási Albert-László világhírű hálózatkutatónak és fizikusnak, a CEU, a Northeastern Egyetem és a Harvard professzorának könyve forradalmasította a hálózattudományt.
A hálózatok tudománya (új kiadás)
10%
- Kiadó: Open Books,
- Oldalszám: 11999
- Megjelenés: 2024.09.08.
- ISBN szám: 9789635720248