A vér magas húgysavszintje kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia) nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor- baj is társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót, purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben szenvedőknek egyaránt. Tartalom Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc) I. A húgysavszintcsökkentő, purinszegény étrend alapjai 1. Bevezetés 2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet? 3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére? II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek 1. Mintaétrendek 2. Ételreceptek jegyzéke 3. Receptek leírása III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a húgysavcsökkentés diétájáról IV. Hasznos információk Élelmiszerek purintartalma A SpringMed Kiadó könyvajánlója V. Színes melléklet ételfotókkal
A húgysavszintcsökkentés és a köszvény diétás- és életmódkezelése - Diétás sorozat
10%
- Kiadó: Springmed Kft.,
- Oldalszám: 156
- Megjelenés: 2024.10.30.
- ISBN szám: 9786156337894