Legendborn - Mondaszülöttek

Dream válogatás
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1685
  • Oldalszám: 544
  • Megjelenés: 2024.09.26.
  • ISBN szám: 9789634998501
5499 Ft
db
Összesen 0 Ft

A 16 éves Bree Matthews édesanyja halálos kimenetelű balesete után nem tud mit kezdeni családjához fűződő emlékeivel és az otthonával, ahol a gyermekkorát töltötte. A Carolinai Egyetem különösen intelligens középiskolásoknak szóló előfelvételis, bentlakásos programja tökéletes menekülésnek tűnik - egészen addig, amíg Bree az egyetemen töltött első estéjén tanúja nem lesz egy mágikus támadásnak:

Egy repülő démon emberi energiával táplálkozik.

Az úgynevezett Mondaszülött diákok titkos társasága vadászik ezekre a lényekre.

És egy titokzatos fiatal varázsló, egy úgynevezett Merlin megkísérli kitörölni Bree emlékeit mindarról, amit látott -- csakhogy nem jár sikerrel.

A varázsló kudarca nyomán Bree ráébred, hogy ő maga is mágikus erővel rendelkezik és felidéz egy eltemetett emléket, amelyhez rejtett kapcsolat fűzi: azon az éjszakán, amikor az anyja meghalt, a kórházban egy másik Merlinnel találkozott. Miután Bree rájön, hogy anyja halála mögött sokkal több rejlik, mint ami a rendőrségi jelentésben szerepel, mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy fel kell vetetnie magát a Mondaszülöttek társaságába.

Nick, az önkéntes száműzetésbe vonult Mondaszülött segítségét veszi igénybe, noha a fiú berzenkedik a csoport ellen: vonakodása ellenére együttműködésük során egyre több mindent fedeznek fel a társaság titkait illetően, és egyre közelebb is kerülnek egymáshoz. Mikor a Mondaszülöttek Artúr király lovagjainak leszármazottaiként mutatkoznak be, és elárulják neki, hogy mágikus háború közeleg, Bree-nek el kell döntenie, meddig megy el az igazságért, és hogy a varázserejét a társaság felszámolására használja-e inkább vagy a küzdelmükhöz csatlakozik.