Ház az éj peremén

Mont Blanc válogatás
70%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1002
  • Oldalszám: 384
  • Borító: füles, kartonált
  • Fordította: Kocsis Anikó
  • Megjelenés: 2016
  • ISBN szám: 9789632617398
3499 Ft helyett
1050 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

Castellamare mesébe illő szigete éppen annyira van a szárazföldtől, hogy elfelejtsék, de nem elég távol ahhoz, hogy a világ bajai ne érjék el. A Szicílián is túli, apró sziget életének középpontjában egy murvafürttel benőtt kávézó áll, ami becsalogatja a szigetlakókat beszélgetni, kártyázni, pletykálni. Castellamare hagyománytisztelő lakosainak nyugodt és csöndes életét azonban teljesen megváltoztatja a két világháború, a gazdasági világválság, a fasiszta fenyegetés és az új, modern világ kihívásai.

Közel egy évszázadon át követhetjük az Esposito család sorsát titkokon, rejtélyeken, megpróbáltatásokon és áldozatos küzdelmeken át. Megismerhetjük a lelenc doktorból lett mesegyűjtő kocsmárost, a bölcs lelkészt, a szép és okos tanítónőt, a boszorkányos grófnőt, a sziget kíméletlen kényurát, a szigeten raboskodó hadifogoly költőt, a fura vadóc lányt, aki a család alappillére lesz és a mítoszteremtő szenzációt: a tenger hullámaiból véresen előbukkanó angol katonát, aki nem csak a szigetbe szeret bele...

Szerelem, szenvedély és barátság, keserű rivalizálások és családi viszályok, legendák és babonák szövik át ezt a klasszikusan szép családtörténetet, amelynek helyszíne az isten háta mögötti, hol fojtogató, hol életet adó sziget és a kéklő mediterrán tenger.


Ajánlók:


„A Ház az éj peremén iránti rajongásom végeérhetetlen. A könyv kidolgozottsága szinte természetfeletti, az egész igazán egyedi, nagyon tiszta és hihetetlenül gyönyörű.”
Kirkus Reviews

 

„Ahogy haladtam a könyv olvasásával, szinte éreztem a klasszikus legendák és mítoszok szelét, ami időtlenül fonja körbe a világot, mégis teljesen sajátos. Egy csodás, mélyen megindító regény időn és generációkon átszárnyalva.”
Amazon

 

„A szigeten játszódó történetek hosszú és eklektikus hagyományához Banner sziporkázó pluszt adott. A képzeletbeli Castellamare szigetének világa óriási lett, története tekervényes, stílusa pedig csodálatos.”
Goodreads

 

„Egy modern történet egy fiatal angol nő tollából, gyönyörűen megírva, átszelve egy évszázadot, átalakítva és összefonva a szereplők sorsát, közben pedig felidézve egy kitalált krónikát, kihangsúlyozva a történelmet, amit mi is ismerünk.”
Barnes and Noble