Tengerbe veszett könnyek

Dream válogatás
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1023
  • Oldalszám: 384
  • Fordította: Bozai Ágota
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2016
  • ISBN szám: 9789632617602
2999 Ft
Nem rendelhető
Összesen 0 Ft

A II. világháború Kelet-Poroszországban a végéhez közeledik. Sok-sok ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét; és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak, és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak, de ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít se nemzetiségi hovatartozás, se kultúra, se rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek – felnőtteknek, gyerekeknek – ugyanazért kell harcolni: a túlélésért.

 

Ajánlók:

 

„Sepetys a nagy ívű regények mestere. Egy borzalmas háború megdöbbentően kevéssé ismert áldozatait mutatja be, és bebizonyítja, hogy az emberség és a szeretet a legsötétebb órákban is képes hatni.”
School Library Journal

 

„A Tengerbe veszett könnyek hatalmas kutatómunka eredménye, ugyanakkor gördülékeny és finom történetmondás jellemzi. Ahogyan a végtelenül emberi karakterei kibontakoznak, úgy új életet lehelnek a világtörténelem legszörnyűbb tragédiájába, amelyről kevesen tudnak.”
Amazon

 

„Brutális és őszinte könyv. A háború és a veszteség, az emberi kegyetlenség és gyűlölet képeit szemlélhetjük. Sepetys úgy tárja fel a történelemnek e kevésbé ismert epizódját, hogy az olvasó szeme nem marad szárazon.”
Booklist

 

„A vég elkerülhetetlensége nem változtat a történet erején. Azonban a megrendítő, borzalmas és szívszorító eseményeken átcsillan a reménysugár: a kedvesség, a szeretet, a bátorság, a szerelem és az áldozat ereje.”
Kirkus Reviews

 

„Ez a bensőséges elbeszélés emlékezetes dokumentuma a háború és kegyetlenség idején mutatott erőnek és kitartásnak. Kiválóan mutatja a veszteség nagyságát, miközben az egésznek emberi arcot ad.”
Publishers Weekly