kemeny_kotes.png
Lapozz bele!
Árnyalatnyi remény
Dream válogatás
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-803
  • Oldalszám: 352
  • Fordította: Szűr-Szabó Katalin
  • Borító: keménytábla, védőborító
  • Megjelenés: 2012
  • ISBN szám: 9789632612041
Lapozz bele!
3499 Ft helyett
2799 Ft
Nem rendelhető
Összesen 0 Ft

Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért. 1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van. Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket? A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

 

Ajánlók:

 

„Sztálin sok millió embert deportált és gyilkoltatott meg, de nem pusztíthatta el az emlékezet, az együttérzés és a művészet csíráit, amit az áldozatai maguk mögött hagytak. Ruta Sepetys páratlan regényt írt a szerelemről és az életben maradásról, ami a jövő nemzedékei számára is elevenen megőrzi az emléküket.”
Laurie Halse Anderson, a Hadd mondjam el… és a Jégviráglányok nagy sikerű szerzője

 

„Lebilincselő, megrendítő regény, amitől eláll a szavunk. Magukkal ragadnak a felkavaró érzések és a mély igazság, amelyekkel szembesülünk. A leplezetlenül elénk tárt emberi sorsok mélyebben érintenek meg, mint azt egy regénybeli történettől elvárnánk. Düh és szomorúság tölt el bennünket, hogy a főhősnőnek mennyi szenvedést kellett átélnie, de örülünk, hogy mindezt valósághűen tárják elénk.”
Waterstones

 

„A szívfájdalom és remény erőteljes ábrázolása még a regény elolvasása után is sokáig kitörölhetetlenül él az emlékezetünkben.”
Powell’s

 

„Az Árnyalatnyi remény rabul ejti a szívünket, és elakad tőle a lélegzetünk.”
Penguin