De mi került a pitébe?

Dream válogatás
Flavia de Luce rejtélyei-sorozat 1.
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-833
  • Oldalszám: 340
  • Fordította: Lázár Júlia
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2013
  • ISBN szám: 9789632613239
2999 Ft helyett
2399 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

„Egy madár hevert a küszöbön, egy kis sárszalonka. Halott volt, merev szárnya úgy terült szét, mint egy őskori szárnyas gyíké, a szeme elég visszatetszően elhomályosult, hosszú, keskeny fekete csőre, mint egy tű, egyenesen az égre mutatott. A reggeli szélben valami lengedezett rajta: egy papírfoszlány.”

A bűbájos, gazdag képzelőerővel megáldott Flavia de Luce két undok nővérével és özvegy édesapjával Buckshaw valaha jobb időket látott kastélyában él. A szemfüles és kíváncsi lány a családi birtokon felfedez egy elhagyatott viktoriánus laboratóriumot, ahol kitanulja a vegyészetet – főként a méregkeverést. Egy különös haláleset és számos megmagyarázhatatlan rejtély arra sarkallja Flaviát, hogy nyomozásba kezdjen. Mikor édesapját letartóztatják gyilkosság vádjával, felgyorsulnak az események. A félelmet nem ismerő lány a kémia segítségével fedez fel ellentmondásokat és kapcsolódási pontokat, és fejti fel a bűnügy szövevényes szálait. Lendületes stílusú, lebilincselően izgalmas regény, amelyben a fiatal elbeszélő-főszereplő igazi Agatha Christie-krimibe illő leleményességgel és logikával ered a bűnügy nyomába. A De mi került a pitébe? egy hatkötetesre tervezett sorozat első része.

 

Ajánlók:

 

„A fiatal Flavia lenyűgöző, mint egy zseniális detektív, és meghökkentő, mint egy őrült tudós. A koraérett és különc főhős nyomozásával nemcsak önmagát foglalja le, de a könyvhöz bilincseli az olvasót is.”

The New York Times

 

„Ha belesűrítjük Sherlock Holmes következtetőkészségét, Madame Curie vegyészi tehetségét és Dr. Jekyll buzgalmát egy 11 éves lányba, megkapjuk Flavia de Luce-t, aki csupa rejtély, báj és kémia. Szellemes dialógusok, kaján humor, színes egyéniségek – jóval azután is emlékszünk rájuk, hogy visszatettük a könyvet a polcra.”

Discovery Channel

 

„Okos, ellenállhatatlan és javíthatatlan. Flavia előtt szép jövő áll… Bradley első detektívregénye egészen kiváló.”

Kirkus Reviews

 

„Elképesztően szórakoztató. A De mi került a pitébe? egy bájos és vonzó nyomozót mutat be nekünk.”

Booklist