Lapozz bele!
Az örök szépségen túl
Mont Blanc válogatás
40%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-846
  • Oldalszám: 308
  • Fordította: Erdős Éva
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2013
  • ISBN szám: 9789632612874
Lapozz bele!
2999 Ft helyett
1799 Ft
db
Kiszállítási idő: 1-2 munkanap
Összesen 0 Ft

Az örök szépségen túl a Pulitzer-díjas Katherine Boo mérföldkövet jelentő elbeszélő tényirodalmi könyve, amely a huszonegyedik század egyik egyenlőtlenül fejlődött nagyvárosában lakó, jobb életért küzdő családok drámai, néha szívet tépő történetét mondja el. Ez a nagyszerűen megírt, fordulatokban gazdag, magával ragadó eseménysorozat három évig tartó, megalkuvást nem ismerő riportíráson alapszik, és a globális változás és egyenlőtlenség döbbenetes korát emberközelivé, megérthetővé teszi. Annawadi ideiglenesen összetákolt település a Mumbai (1996 előtt Bombay) melletti luxusszállodák árnyékában, és mivel India virágzó fejlődésnek indul, Annawadi lakosait is felvillanyozza a remény. Abdul, egy megfontolt és vállalkozó szellemű, keményen dolgozó muszlim kamasz fiú a gazdagabb emberek eldobált, újrahasznosítható hulladékaiban véli megtalálni a számítását, az elérhető „jómódot”. Asha, egy rendkívül éles eszű asszony, akit a gyerekkorában átélt falusi nyomor súlyosan megsebzett, rátalál egy bizonyos útra, amely a középosztályba vezet: a politikai korrupcióra. Gyönyörű, érzelmekben gazdag lánya – Annawadi „legremekebb teremtése” – egy kis szerencsével hamarosan majd a település első női diplomása lehet. Még Annawadi legszegényebb lakosai – mint például Kalu, a tizenöt éves ócskafémtolvaj – is hisznek abban, hogy a sorsuk nemsokára jobbra fordul, és így megismerhetik azt az életet, amelyet „teljes élvezetnek” neveznek. Abdult, a szemétválogatót azonban egy megrázó tragédia során hamisan megvádolják. Terror és recesszió rázza meg a várost, és az elfojtott vallási, kasztbeli, szexuális, hatalmi és gazdasági gyűlölet brutálissá válik. Amint az igen törékeny egyéni remények összeütközésbe kerülnek a hatalmas globális valósággal, Annawadi lakosainak az elképzelései és bátor próbálkozásai mellett egy könyörtelen versenyen alapuló kor igazi körvonalai is föltárulnak az olvasó előtt. Az örök szépségen túl okos belátással, humorral és az emberi kapcsolatok iránti mély együttérzéssel belevonja az olvasót egy sebesen változó korba, közvetlenül a huszonegyedik század egyik rejtett világába, és olyan emberek életébe, akiket nem lehet elfelejteni.

 

Ajánlók:

 

„Regényírók álmodoznak arról, hogy ilyen pergő tempóban és gyönyörűen tudják megrajzolni a szereplőiket, de Katherine Boo nem regényíró. Egyike azoknak a ritkaságszámba menő, mélyre ásó újságíróknak, akik el tudják érni, hogy az igazság felülmúlja a regényes feldolgozást, s egyben olyan dokumentumfotós, aki az emberi dráma iránt különleges érzékkel rendelkezik. Nagyon könnyen elfeledteti az olvasóval, hogy ez a könyv újságíró műve… Nem alaptalanul hasonlíthatjuk össze Dickensszel.”
The New York Times

 

„Realista, gondolatébresztő és ellenállhatatlan könyv… Boo írása egyrészt megmutatja, hogyan tudnak az emberek még a legborzalmasabb helyzetekben is a végsőkig ragaszkodni az emberiességükhöz, másrészt ugyanilyen fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmünket a másokkal való törődésre, a nehéz sorsúakról történő gondoskodásra.”
People

 

„Rendkívül megrendítő… Boo könyve széttöri az előítéleteinket, és – egyszerre megrázó és lelkesítő – hidat épít egy olyan világhoz, amelyet különben soha nem ismernénk el a sajátunknak.”
National Geographic Traveler

 

„A könyv sok ember története, egy város sorsa ezernyi ígérettel. Egy szebb jövő ígéretével, mely nemcsak Mumbai lakóinak szól, hanem bárkinek. De vajon önmagunk becsapása, ha azt hisszük, hogy a jobb világ mindenkié?”
Goodreads

 

„Döbbenetes könyv, klasszikus szépirodalmi narratíva, filmszerű intenzitás. Boo túllép a közhelyeken, hol cinizmussal, hol kellő komolysággal ír az indiai nyomorról. Az olvasó figyelmét a szív szavára, a reményekre és az élet ígéreteire irányítja, emberekre, akiket többé nem tudunk elfelejteni.”
Elle