Lapozz bele!
Mélyföld
Mont Blanc válogatás
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-873
  • Oldalszám: 400
  • Fordította: Erdős Éva
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2014
  • ISBN szám: 9789632615059
Lapozz bele!
2999 Ft helyett
2399 Ft
db
Összesen 0 Ft

Jhumpa Lahiri rendkívüli regénye Indiában és Amerikában játszódik. Két testvér tragédiával összekötött története, egy nagyszerű asszonyé, akit kísért a múltja, egy országé, amelyet szétszakított a forradalom, és egy szerelemé, amely messze túléli a halált. Subhash és Udayan Mitra, akik között a korkülönbség tizenöt hónap, elválaszthatatlan testvérek, gyakran összetévesztik őket Kalkutta környékén, ahol felnőnek. De ugyanakkor egymás ellentétei is, akikre eltérő jövő vár. Az 1960-as években járunk. A karizmatikus és lobbanékony Udayan belesodródik a naxalita mozgalomba, abba a lázadásba, amely céljául tűzte ki az egyenlőtlenség és a szegénység felszámolását. Udayan a meggyőződéséért mindent feláldoz, mindent kockára tesz. Subhash, a kötelességtudó fiú, nem osztja testvére szenvedélyes politikai elhivatottságát, hanem elhagyja az otthonát, hogy Amerika egyik csöndes, tengerparti szegletében tudományos kutatásnak szentelje az életét. De amikor megtudja, mi történt a testvérével, visszatér a mélyföldre, Indiába, azt remélve, hogy talpra állíthat egy széthullott családot, és begyógyíthatja a sebeket, amelyeket Udayan hagyott maga után. A Mélyföld mesterien fölépített, feszültséggel teli, metszően bensőséges, bonyolult érzelmeket tükröző mű. Egy elmélyült családregény és a történelembe ágyazott történet, amely tökéletes hitelességgel ível át nemzedékeken, földrajzi helyeken. Jhumpa Lahiri valóban eljutott írói munkásságának a csúcsára.

 

Ajánlók:

 

„A felnőtté váló két testvér finoman árnyalt, de döbbenetes története. Ennek a gyönyörűen megírt regénynek a témái – szerelem, forradalom, elhagyás – lehet, hogy nagyszabásúak, ám az egész történet bensőséges és szívbemarkoló. A fölvetett kérdéseire nem könnyű választ adni.”

Parade

 

„Érdekfeszítő és szép. Családregény, amelynek a gyökerei az 1960-as évek Kalkuttájában erednek, de a mai Rhode Islandig érnek el. A történet úgy alakul, mint egy szöveten folyton továbbhasadó szakadás: a távollét, az elmagányosodás és a veszteség tovább tépik a lelket. Remekül megírt és mélyen megrázó mű.”

Time Out New York

 

„A történet és a forma messzemenően igényes. Pompás tájkép, meglepő nyelv és cselekmény. Udayan emlékének, vakmerő politikai tevékenységének és borzalmas halálának erőteljes utóhatásai vannak. A regény a tétovázásról, a megbánásról és az ifjúság elhamarkodottságáról szól.”

National Public Radio

 

„Elbűvölő és ellenállhatatlanul pontos. Könyörtelenül világos. A Mélyföldben Lahiri tanulmányozza a kanyonokban növő (és a szereplők közötti) indákat, amelyek a függőségen és a szerelmen, a felelősségvállaláson és a bűnökön át összekötik az embereket.”

Chicago Tribune