Az óceán hangjai

Mont Blanc válogatás
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-897
  • Oldalszám: 472
  • Fordította: Bozai Ágota
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2014
  • ISBN szám: 9789632615424
2999 Ft
Nem rendelhető
Összesen 0 Ft

Ismerd meg a második világháború ismeretlen tengerészgyalogos-hőseit!

A történet Pearl Harbor lebombázásával kezdődik, és Japán 1945-ös megadásával zárul. A már kilencvenes éveikben járó leszerelt katonák, akik beszámolnak az eseményekről, megosztott nézőpontból mesélik el saját történetüket, egészen a háború végéig. Több mint egy tucat egykori tengerészgyalogos narrációjából tevődik össze a realista háborús beszámoló. A férfiak először elmondják, hogyan érte őket fiatalkorukban Pearl Harbor lebombázásának a híre, milyen indíttatásból csatlakoztak a tengerészgyalogsághoz, majd milyen veszedelmekkel kellett szembenézniük a Csendes-óceán térségében. Részletes, valósághű történetet olvashatunk a japánokkal való összecsapásokról, a katonákat ért borzalmakról és a háború pszichológiai következményeiről.

 

Ajánlók:

 

„Kötelező olvasmány a történelem iránt rajongóknak. Egy szívbe markoló, de igaz történet lenyűgöző beszámolója emberekről, sorsokról.”

Barnes and Noble

 

„Milyen lehet átélni a hátborzongató csatákat és kegyetlen harcokat? Ebben a könyvben azok az emberek mesélik el, akik ott voltak.”

Amazon

 

„Képzeljen el egy beszélgetést az apjával vagy a nagyapjával, aki harcolt a II. világháború idején. De ezúttal mindent elmesél, amiről eddig hallgatott…”

Larry Alexander, a Felettünk a csillagos ég társszerzője

 

„Döbbenetes és megrendítő elbeszélések olyan idős katonáktól, akik túlélték a túlélhetetlent. Felkavaró könyv.”

Goodreads