kemeny_kotes.png

Klasszikus és modern zsidó konyha - 100 recept ünnepekre és hétköznapokra

20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Kossuth Kiadó,
  • Oldalszám: 208
  • Megjelenés: 2023
  • ISBN szám: 9789635449347
8990 Ft helyett
7192 Ft
db
Kiszállítási idő: 3-5 munkanap
Összesen 0 Ft

Az otthon íze minden ember, minden család, minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az étkezőasztalnál vagy a tűzhely mellett átélt pillanatok, illatok, hangulatok emlékeiről szól. Shannon Sarna régi terve volt elbeszélni a zsidó nép történetét az ételeken és étkezéseken keresztül. Ez a könyv mintegy száz recept és receptváltozat segítségével bemutatja, hogy formálódott a zsidó konyha a világ különféle tájain – Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában – olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és a hagyományok keveredése, ötvöződése.

A könyv bemutat sok-sok tradicionális ételt, valamint ezek izgalmas, újragondolt variációit. A nagymamáktól örökölt, féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, a zsidó ünnepek régi ízeit, ugyanakkor ösztönzést adnak a szerzőnek és az olvasónak a továbbfejlesztéshez, a kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez, újraértelmezéséhez.

A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik, csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet érdemelnek – ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sokarcú hagyomány történetét.