Peaky Blinders – Az igaz történet

Mont Blanc válogatás
Peaky Blinders-sorozat 1. rész
(A terméket már értékelte: )
4999 Ft
db
Összesen 0 Ft

A pengesapkásokból, amilyennek a bombasikerű tévésorozatból ismerjük őket, árad a dráma és a baljóslat. Az elegáns, karizmatikus, ám velejükig romlott Shelbyk a sapkájuk ellenzőjébe varrott borotvapengékkel vakítják meg ellenségeiket, miközben véres harcot vívnak az ír terroristákkal, meg a rendőrséggel, amelyet a körmönfont Churchill belügyminiszter irányít.
 
De kik voltak az igazi pengesapkások? Léteztek egyáltalán? 

Carl Chinn, az ismert társadalomtörténész, műsorvezető és író évtizedeket töltött a pengesapkások kutatásával, és most megismertet a hírhedt bűnözők igaz történetével, akik közé a tulajdon dédapját sorolhatja, és az ő nagyapja is illegális bukméker volt a birminghami periférián, akárcsak a Shelbyk.

Ebben a lenyűgöző történetben Chinn megismertet a munkásosztály ritkán emlegetett küzdelmeivel az első világháború előtti brit birodalom iparának egyik fellegvárában. A történet 1918 után is folytatódik, amikor néhány pengesapkás létrehozza a hírhedt Birmingham-bandát. Ez a banda, amelyet a valóban létező Billy Kimber vezetett, gyilkos csatáka vívott Darby Sabini és Alfie Solomon londoni gengszterekkel a háború után felvirágzó britanniai futtatásokból lefölözhető védelmi pénzekért. 

Az író lenyűgöző és valósághű képet rajzol a pengesapkásokról, az 1920-as évek Birminghamjének leghírhedtebb bűnbandájáról, eredeti források imponáló gazdagságával, ritkán látott képekkel és a pengesapkások leszármazottainak interjúival. Az igazi pengesapkások új dimenzióval egészíti ki a birminghami alvilág történetét, és feltárja a tényeket a mese mögött.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a feltüntetett fülszöveg ideiglenes. Tájékoztató jelleggel került feltöltésre, végső ellenőrzése folyamatban van.