Mirage - A tökéletes hasonmás

Dream válogatás
Mirage-duológia 1. rész
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1099
  • Oldalszám: 336
  • Borító: füles, kartonált
  • Fordította: Abrudán Katalin
  • Megjelenés: 2019
  • ISBN szám: 9789634990451
2999 Ft helyett
2399 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
2299 Ft helyett
2069 Ft
db
Összesen 0 Ft

A tizennyolc éves Amani igazi álmodozó. Bár a kegyetlen vath hódítók uralma alatt él, a régi időkről és a költészetről ábrándozik. Azt várja, hogy isteni jelet kap, hogy kalandokban lesz része, és világot lát. Ám a kaland egészen váratlan formában jelentkezik. Az elnyomó hatalom fegyveresei egy este elrabolják, titokban a királyi palotába viszik, ahol megdöbbenve fedezi fel, hogy a megtévesztésig hasonlít a zsarnok félvath hercegnőhöz, Maramhoz. A leigázott nép körében az uralkodónő oly erős gyűlöletet váltott ki, hogy hasonmásra van szüksége, aki a nyilvános közszereplések alkalmával fellép, és akár a halált is vállalja helyette. Amani tehát ebbe az új szerepbe kényszerül, és a veszélyek ellenére is lenyűgözi a palota szépsége, de még annál is jobban elbűvöli a hercegnő vőlegénye, Idris herceg. Ám a királyi udvar ragyogása mögött durva erőszak és félelem húzódik. Ha Amani valaha is látni szeretné a családját, akkor tökéletesen kell alakítania a hercegnő szerepében... egyetlen rossz mozdulat is a halálát jelentheti.

,,A nagykorúvá válás kivételesen újszerű és remek leírása. Amani saját kulturális örökségét állítja a túlélés szolgálatába. Ettől a Mirage gyönyörű meditációvá válik, amelynek  középpontjában az áll, hogy az ember miként meríthet erőt
a hagyományokból."
Entertainment Weekly

,,Daud egy tökéletesen megrajzolt világot, bátor szereplőket,
halálmegvető kalandokat és szívfájdító szerelmi történetet kínál az olvasónak. A szerző a világegyetem összes csillagához méltó történetet talált ki."
Amazon

,,Az írónő a szereplőket gondos aprólékossággal ábrázolja, a
változatos történetben pedig egyaránt megtalálható a romantika, a remény, a rejtély, a cselszövés és a lenyűgöző
mitológia."
School Library Journal

,,Ez a könyv egyszerre igéző és veszedelmes. Amani útja, amely során az ártatlan falusi lányból számító fiatal nő, a hercegnő megszemélyesítője lesz, igazi galaktikus dimenziót ölt. Daud regénye felteszi a kérdést: Mit jelent az ellenséged hasonmásának lenni? És a válasz minden, csak nem unalmas!"
Booklist