Bob, a legbátrabb

Delfin könyvek
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: Mx-1543
  • Oldalszám: 336
  • Borító: füles, puhatáblás
  • Fordította: Abrudán Katalin
  • Megjelenés: 2020
  • ISBN szám: 9789634992424
2799 Ft helyett
2239 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel. Bob legjobb barátai Ivan, a gorilla, és Ruby a kiselefánt, akiket gyakran meglátogat a közeli állatparkban. A világ már nem is lehetne kerekebb Bob számára, ám egy dolog nem hagyja nyugodni: még kölyökkorában elveszítette a nővérét, Főnököt, akiről titkon azt reméli, hogy még él. Ám ahogy telik az idő, egyre távolabbi ez a remény. Egy nap Bob éppen Ivant és Rubyt látogatja, mikor hatalmas tornádó söpör végig a környéken, letarolva mindent, ami az útjába kerül, többek között az állatpark nagy részét. A hatalmas káoszban Bob is megsérül, és bár retteg, hogy mi várhat még rá, minden bátorságát összeszedve elindul, hogy megkeresse barátait. Miközben – dacolva a fájdalommal – hősként próbál segíteni a bajba jutott állatoknak, egy hang üti meg a fülét: Főnök ugatása. És amikor Bob megpróbálja a lehetetlent, bebizonyítja magának, hogy sokkal bátrabb, mint azt valaha gondolta volna, megtapasztalja a barátság erejét, és azt, hogy mit jelent egy igazi család.

 

„Bob mindenkinek (és végre magának is) bebizonyítja, hogy apró mellkasában igaz szív dobog… méghozzá milyen bátor szív! Applegate ott veszi fel a történet fonalát, ahol Newbery-díjas könyve letette, és a rajongók immár a szeretnivaló, ám önmagát gyakran lebecsülő Bob gondolataiba tekinthetnek be, miközben a kutyus végigéli szó szerint viharos kalandjait. Bob fanyar stílusú megállapításai tökéletes kutyahangon szólalnak meg.” 
Kirkus Reviews 


 „A kutyus hol szórakoztató, hol csípős elmélkedését múltbeli és jelenlegi életén hirtelen a veszélyek túlélésének sürgető szüksége veszi át. Majd Applegate Bob testvérének színre léptetésével fokozza a feszültséget (ugyanakkor zseniálisan jól erősíti a humoros hangot is). A regény zökkenőmentesen egyesíti a hűség, a megbocsátás és a bizalom témáinak feldolgozását, és az olvasók azzal a reménnyel csukják be a könyvet a végén, hogy a szerzőnek hátha lesz még több hasonló kötete.”
Publishers Weekly


 „Ebben az igaz barátságról, reményről és bátorságról szóló regényben Bob megtanulja értékelni és becsülni azokat, akiket szeret. Az Ivan, az egyetlenből már ismert és megkedvelt szereplőket felsorakoztató történet elbűvölően szívbemarkoló, ugyanakkor izgalmas kalandokkal teli. Castelao ihletett illusztrációi csak tovább fokozzák a történet szépségét. Az olvasók hosszú sorokban állva várják majd a könyvesboltok előtt, hogy megvehessék.”
School Library Journal


„Bob csípős, élettel teli hangját imádni fogják az ifjú olvasók. Az első könyv rajongói, de az új olvasók is, élvezettel fogják olvasni régi, kedves barátaik új kalandjait, ezt a túlélésről szóló, szívmelengető történetet.”
Booklist


 „A könyv, Bobhoz hasonlóan vonzóan vegyíti a kirobbanó energiát és a komoly mondanivalót. Az elbeszélésben helyet kapnak az állatok jólétéről és a klímaváltozásról szóló tudnivalók, amelyek bőséges gondolkodnivalót biztosítanak az olvasónak, ugyanakkor a hangsúly sosem terelődik el a történet vezérmotívumairól: a barátságról és a megbocsátásról.” 
Bulletin of the Center for Children’s Books


A Bob, az egyetlen azonnal a New York Times első számú bestsellere lett, és Katherine Applegate  Ivan, az egyetlen c. könyvének régi és új rajongói rögtön megszerették.